Welke trainingen bieden wij aan

Professioneel omgaan met agressie

Agressie voorkomen is beter dan genezen.
Deze training is voor medewerkers die in de zorg werken en mogelijk met agressie in aanraking komen waarbij er matig tot ernstig verzet in de mate van agressie is. Dit is bijvoorbeeld in de verstandelijk gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg. Met deze training leer je steviger in je schoenen te staan en professioneel om te gaan met agressie. Meer informatie……

Opfristraining

Een opfristraining is er voor deelnemers die al eerder een training “professioneel omgaan met agressie heeft gevolgd”.
De aangeleerde technieken worden in deze training herhaald en opgefrist. De training gaat met name over de fysieke technieken om jezelf te kunnen bevrijden wanneer je wordt vast gepakt en over technieken om een cliënt te fixeren en te vervoeren.
De opfristraining duurt 3,5 uur. Je kan hier alleen aan deelnemen wanneer je niet langer dan twee jaar geleden een volledige training “professioneel omgaan met agressie hebt gevolgd”.

Communiceren met moeilijk gedrag

De training komt voort vanuit de behoefte die mensen hebben om te oefenen met een acteur. Oefenen met een acteur om je op die wijze meer bewust te worden van jouw eigen rol in het ontstaan van agressie en je houding en attitude waarmee je uiteindelijk agressie wilt voorkomen en de-escaleren. Meer informatie……

Zorg voor vrijheid

Zorg voor vrijheid is een training waar wij met elkaar gaan kijken naar welke vrijheidsbeperkende maatregelen er bewust en onbewust worden genomen. Daarbij bespreken wij vrijheid beperkingen zoals dieet, maar ook de vrijheid beperkingen zoals opsluitingen zullen aan de orde komen.

Zorg voor vrijheid gaat nauw samen met kennis van wet en regelgeving, daarom worden ook verschillende wetten besproken. Meer informatie……

Training op maat

Wij kunnen ons voorstellen dat bovenstaande trainingsvormen niet volledig aansluiten bij de behoeften, visie, procedure of vraag binnen uw organisatie.

Wij denken graag met u mee welke vorm van training het best past binnen de organisatie of aansluit op de individuele wensen.


 • Henk Zwiers

  Emile is een betrokken, open mens en collega. Hij is integer en en heeft een groot empathisch vermogen. Maar wat mij persoonlijk vooral opviel en aantrok was: Emile kan echt luisteren! Wat wil de ander aan mij overbrengen.

  Lees meer ›

 • Allard Holthuis

  De vijfdaagse cursus Controle Fysieke Beheersing gevolgd bij Emile en Astrid. Bij de start leken mij deze vijf dagen nogal "tijd & kosten begrotend". Echter nu ik terugkijk gaat het om veel meer dan fysieke interventies bij agressie hantering. Veel aandacht voor vertrouwen/respect in de ander resulteerde in zelfreflectie en openheid. Je grenzen kunnen aangeven in extreme situaties en hierin met een beter inzicht kunnen handelen onder druk. Kortom, deze vijfdaagse cursus zou ik een ieder willen aanbevelen die in zijn/haar werk een bovengemiddeld risico loopt om met agressie geconfronteerd te worden. Emile is hierin als mens en docent een sterke persoonlijkheid die ook bij zijn cursisten de grenzen opzoekt met als doel meer inzicht en vaardigheden te realiseren.

  Lees meer ›

 • Chantal van de Weerd

  Meerdaagse training gehad. Mooie opbouw, goede afwisseling in theorie en praktijk. En oog voor jou als individu en je mogelijkheden. Humor waar het kan, maar serieus waar nodig. Ervaren trainers die weten waar ze het over hebben!

  Lees meer ›

 • Karin Langdam

  Emile Daalmeijer is een prima docent met uitstekende didactische kwaliteiten. De Cursus Professioneel Omgaan met Agressie die hij geeft is een toptraining. Binnen de cursus weet Emile een veilig en ontspannen sfeer te scheppen en is er een prettige interactie tussen docent(en) en cursisten. De theorie van de cursus is stevig onderbouwend en maakt bewust. De fixatie- en separatie-technieken die worden aangeleerd en geoefend, zijn heel zorgvuldig, subtiel en ook heel respectvol naar clienten. Absolute aanrader voor een ieder die werkt binnen de (verstandelijk gehandicapten)zorg en mogelijk te maken krijgt met agressie!

  Lees meer ›

 • Karin Bouman

  In maart 2015 heb ik de vijfdaagse cursus CFB gevolgd verzorgd door Emile. De cursus was boeiend, compleet maar toch compact, en duidelijk. Er is duidelijk veel kennis over de doelgroep. Niet alleen het fysieke deel kreeg de nodige aandacht maar ook onderwerpen als preventie, arbeidsomstandigheden, opvang, wettelijke kaders. Het geheel vanuit een respectvolle houding naar de client en een prettige werksfeer voor de begeleider.

  Lees meer ›

 • Laura Limper

  Door het volgen van een 3 daagse training Professioneel omgaan met agressie van Emile heb ik de juiste praktische handvatten om te werken met mensen die agressief gedrag vertonen. Doordat ik nu weet hoe ik moet handelen ben ik zelfverzekerd in het contact. Dit is ten gunste van de client-hulpverlenersrelatie. Ik raad de training dan ook zeer aan voor hulpverleners die werken met deze uitdagende doelgroep

  Lees meer ›

 • Henk van Weeren

  Emile Is kundig en op zoek naar technieken die werken en cliëntvriendelijk zijn. Hij weet de stof goed over te brengen door uitleg en voorbeelden. De trainingen zijn adequaat en goed verzorgd. Emile krijgt van mij een aanbeveling

  Lees meer ›

 • Contra

  Storm je erop af en druk je de cliënt, patiënt of het kind tegen de muur of op de grond? Maak je gebruik van judo technieken of doe je maar wat? Grijp je al in als iemand tegenover jou flink staat te schelden of lukt het met de kennis die je hebt om de-escalerend te werken om zodoende agressie te voorkomen?

  Lees meer ›

 • Contra Trainingen

  Storm je erop af en druk je de cliënt, patiënt of het kind tegen de muur of op de grond? Maak je gebruik van judo technieken of doe je maar wat? Grijp je al in als iemand tegenover jou flink staat te schelden of lukt het met de kennis die je hebt om de-escalerend te werken om zodoende agressie te voorkomen?

  Lees meer ›