Voor werknemers in de zorg

Met Contra Trainingen helpen wij medewerkers in de zorg om professioneel om te kunnen gaan met agressie. Voor veel medewerkers betekent dit een andere werk- en denkwijze dan ze tot nu toe gewend waren. Voor anderen is het een aanvulling op hun visie en hun manier van omgaan met agressie. Wij laten medewerkers inzien dat er meerdere mogelijkheden zijn om agressie te voorkomen of om met agressie om te gaan. Daarbij gaan we onder meer in hoe je vroegtijdige signalen van agressie kan herkennen en wat je dan moet doen. Voorkomen van agressie is beter dan fysiek moeten ingrijpen.  

Voor ZZP-ers in de zorg

Ook als zelfstandig ondernemer in de zorg kun je te maken krijgen met agressie-incidenten. Voor een ondernemer is ziek worden een vervelende situatie, want ziek zijn, betekent geen omzet! De kans op ziekte, blessures en andere gevolgen van agressie-incidenten dient dus zo klein mogelijk te zijn. Afgezien van het risico op (tijdelijk) uit te vallen, wil je natuurlijk kwaliteit leveren aan je opdrachtgever. Je wilt je cliënten, patiënten of kinderen zo goed mogelijk kunnen helpen. Kwaliteit leveren wanneer je te maken hebt met agressie is niet eenvoudig. Hoe handel jij wanneer je te maken krijgt met agressie? Of je nu in de zorg in loondienst werkt, of als zelfstandig ondernemen, Contra Trainingen:

 • biedt een oplossing. Wij trainen medewerkers en zelfstandig ondernemers die in de zorg werken om professioneel om te gaan met agressie
 • leert jou zelfvertrouwen te krijgen zodat jij vanuit eigen kracht in je werk komt te staan
 • leert je bewust te zijn van Attitude, Cognitie en Kaders om spanningsopbouw te voorkomen en zo nodig de-escalerend te werken
 • leert je Technieken die je kunt inzetten wanneer jij te maken krijgt met fysiek gewelddadig gedrag.
 • Henk Zwiers

  Emile is een betrokken, open mens en collega. Hij is integer en en heeft een groot empathisch vermogen. Maar wat mij persoonlijk vooral opviel en aantrok was: Emile kan echt luisteren! Wat wil de ander aan mij overbrengen.

  Lees meer

 • Allard Holthuis

  De vijfdaagse cursus Controle Fysieke Beheersing gevolgd bij Emile en Astrid. Bij de start leken mij deze vijf dagen nogal "tijd & kosten begrotend". Echter nu ik terugkijk gaat het om veel meer dan fysieke interventies bij agressie hantering. Veel aandacht voor vertrouwen/respect in de ander resulteerde in zelfreflectie en openheid. Je grenzen kunnen aangeven in extreme situaties en hierin met een beter inzicht kunnen handelen onder druk. Kortom, deze vijfdaagse cursus zou ik een ieder willen aanbevelen die in zijn/haar werk een bovengemiddeld risico loopt om met agressie geconfronteerd te worden. Emile is hierin als mens en docent een sterke persoonlijkheid die ook bij zijn cursisten de grenzen opzoekt met als doel meer inzicht en vaardigheden te realiseren.

  Lees meer

 • Chantal van de Weerd

  Meerdaagse training gehad. Mooie opbouw, goede afwisseling in theorie en praktijk. En oog voor jou als individu en je mogelijkheden. Humor waar het kan, maar serieus waar nodig. Ervaren trainers die weten waar ze het over hebben!

  Lees meer

 • Karin Langdam

  Emile Daalmeijer is een prima docent met uitstekende didactische kwaliteiten. De Cursus Professioneel Omgaan met Agressie die hij geeft is een toptraining. Binnen de cursus weet Emile een veilig en ontspannen sfeer te scheppen en is er een prettige interactie tussen docent(en) en cursisten. De theorie van de cursus is stevig onderbouwend en maakt bewust. De fixatie- en separatie-technieken die worden aangeleerd en geoefend, zijn heel zorgvuldig, subtiel en ook heel respectvol naar clienten. Absolute aanrader voor een ieder die werkt binnen de (verstandelijk gehandicapten)zorg en mogelijk te maken krijgt met agressie!

  Lees meer

 • Karin Bouman

  In maart 2015 heb ik de vijfdaagse cursus CFB gevolgd verzorgd door Emile. De cursus was boeiend, compleet maar toch compact, en duidelijk. Er is duidelijk veel kennis over de doelgroep. Niet alleen het fysieke deel kreeg de nodige aandacht maar ook onderwerpen als preventie, arbeidsomstandigheden, opvang, wettelijke kaders. Het geheel vanuit een respectvolle houding naar de client en een prettige werksfeer voor de begeleider.

  Lees meer

 • Laura Limper

  Door het volgen van een 3 daagse training Professioneel omgaan met agressie van Emile heb ik de juiste praktische handvatten om te werken met mensen die agressief gedrag vertonen. Doordat ik nu weet hoe ik moet handelen ben ik zelfverzekerd in het contact. Dit is ten gunste van de client-hulpverlenersrelatie. Ik raad de training dan ook zeer aan voor hulpverleners die werken met deze uitdagende doelgroep

  Lees meer

 • Henk van Weeren

  Emile Is kundig en op zoek naar technieken die werken en cliëntvriendelijk zijn. Hij weet de stof goed over te brengen door uitleg en voorbeelden. De trainingen zijn adequaat en goed verzorgd. Emile krijgt van mij een aanbeveling

  Lees meer

 • Contra

  Storm je erop af en druk je de cliënt, patiënt of het kind tegen de muur of op de grond? Maak je gebruik van judo technieken of doe je maar wat? Grijp je al in als iemand tegenover jou flink staat te schelden of lukt het met de kennis die je hebt om de-escalerend te werken om zodoende agressie te voorkomen?

  Lees meer

 • Contra Trainingen

  Storm je erop af en druk je de cliënt, patiënt of het kind tegen de muur of op de grond? Maak je gebruik van judo technieken of doe je maar wat? Grijp je al in als iemand tegenover jou flink staat te schelden of lukt het met de kennis die je hebt om de-escalerend te werken om zodoende agressie te voorkomen?

  Lees meer

Meer informatie aanvragen contact