Emile

Emile Daalmeijer

Vanaf 1999 werk ik voor mensen met een verstandelijk beperking. Mijn carrière in de zorg is begonnen bij de Cruqiuishoeve in de Cruqiuis. 2 jaar later ben ik naar Abrona in Huis ter Heide gegaan. Toen ik voor Abrona ben gaan werken, kwam ik voor het eerst in contact met moeilijk gedrag ofwel met agressie. Mijn eerste ervaring met agressie was op een groep waar ik 18 cliënten begeleidde. In die tijd was Abrona bezig met het implementeren van professioneel omgaan met agressie. In mijn team had nog niemand een training gehad en wij deden datgene waarvan wij dachten dat het goed was. Op mijn tweede dag moest er een cliënt afgezonderd worden. Hij werd letterlijk bij kop en kont opgepakt. Iemand bij de linker arm, iemand bij de rechter arm, iemand bij de broeksriem, een ander bij zijn rechter been en ik had zijn linker been vast. De cliënt schopte en sloeg, met alle gevolgen van dien. Gelukkig is er niemand geblesseerd geraakt. Maar vanaf dat moment dacht ik wel “dat moet anders kunnen”. Kort daarna kregen wij onze eerste trainingen “Omgaan met agressie”. Al snel bleek dat als je op de juiste manier wilt ingrijpen en afzonderen, je goed moet weten hoe de technieken werken. En een vijfdaagse training is leuk en goed, maar juist het oefenen na de training is belangrijk, wanneer je blessures wilt voorkomen. Ik ben daarom om de week met mijn team gaan oefenen. Dit wierp zo zijn vruchten af. Binnen Abrona werd gezocht naar trainers om medewerkers te trainen hoe om te gaan met agressie. Vanaf dat moment ben ik trainer geworden in “professioneel omgaan met agressie”. Dit doe ik nu al acht jaar. In die tijd werd heel anders gedacht over hoe je om moest gaan met agressie. Er werd beheersmatig gewerkt, waardoor er veel conflicten ontstonden, maar ook veel discussie binnen de teams. Vijf jaar heb ik in dit team gewerkt en heb ik veel verschillende situaties mee gemaakt. Zo ben ik zelf een keer gewurgd door een cliënt, hebben wij een cliënt uit onmacht over de grond gesleept om haar op haar kamer te krijgen. Heb ik collega’s zien verstijven uit angst en heb ik de meest gruwelijke beelden van automutilatie gezien. Gelukkig heb ik ook heel veel goede, leuke en lachwekkende ervaringen. Al deze ervaringen hebben mij een duidelijk beeld gegeven over mijn visie ten opzichte van de zorg, maar ook over mezelf. Mijn visie is duidelijk: ik wil vanuit mijn ervaringen, mijn visie en mijn expertise een bijdrage leveren om de cliënten en medewerkers in de zorg te helpen

 

 

 • Henk Zwiers

  Emile is een betrokken, open mens en collega. Hij is integer en en heeft een groot empathisch vermogen. Maar wat mij persoonlijk vooral opviel en aantrok was: Emile kan echt luisteren! Wat wil de ander aan mij overbrengen.

  Lees meer

 • Allard Holthuis

  De vijfdaagse cursus Controle Fysieke Beheersing gevolgd bij Emile en Astrid. Bij de start leken mij deze vijf dagen nogal "tijd & kosten begrotend". Echter nu ik terugkijk gaat het om veel meer dan fysieke interventies bij agressie hantering. Veel aandacht voor vertrouwen/respect in de ander resulteerde in zelfreflectie en openheid. Je grenzen kunnen aangeven in extreme situaties en hierin met een beter inzicht kunnen handelen onder druk. Kortom, deze vijfdaagse cursus zou ik een ieder willen aanbevelen die in zijn/haar werk een bovengemiddeld risico loopt om met agressie geconfronteerd te worden. Emile is hierin als mens en docent een sterke persoonlijkheid die ook bij zijn cursisten de grenzen opzoekt met als doel meer inzicht en vaardigheden te realiseren.

  Lees meer

 • Chantal van de Weerd

  Meerdaagse training gehad. Mooie opbouw, goede afwisseling in theorie en praktijk. En oog voor jou als individu en je mogelijkheden. Humor waar het kan, maar serieus waar nodig. Ervaren trainers die weten waar ze het over hebben!

  Lees meer

 • Karin Langdam

  Emile Daalmeijer is een prima docent met uitstekende didactische kwaliteiten. De Cursus Professioneel Omgaan met Agressie die hij geeft is een toptraining. Binnen de cursus weet Emile een veilig en ontspannen sfeer te scheppen en is er een prettige interactie tussen docent(en) en cursisten. De theorie van de cursus is stevig onderbouwend en maakt bewust. De fixatie- en separatie-technieken die worden aangeleerd en geoefend, zijn heel zorgvuldig, subtiel en ook heel respectvol naar clienten. Absolute aanrader voor een ieder die werkt binnen de (verstandelijk gehandicapten)zorg en mogelijk te maken krijgt met agressie!

  Lees meer

 • Karin Bouman

  In maart 2015 heb ik de vijfdaagse cursus CFB gevolgd verzorgd door Emile. De cursus was boeiend, compleet maar toch compact, en duidelijk. Er is duidelijk veel kennis over de doelgroep. Niet alleen het fysieke deel kreeg de nodige aandacht maar ook onderwerpen als preventie, arbeidsomstandigheden, opvang, wettelijke kaders. Het geheel vanuit een respectvolle houding naar de client en een prettige werksfeer voor de begeleider.

  Lees meer

 • Laura Limper

  Door het volgen van een 3 daagse training Professioneel omgaan met agressie van Emile heb ik de juiste praktische handvatten om te werken met mensen die agressief gedrag vertonen. Doordat ik nu weet hoe ik moet handelen ben ik zelfverzekerd in het contact. Dit is ten gunste van de client-hulpverlenersrelatie. Ik raad de training dan ook zeer aan voor hulpverleners die werken met deze uitdagende doelgroep

  Lees meer

 • Henk van Weeren

  Emile Is kundig en op zoek naar technieken die werken en cliëntvriendelijk zijn. Hij weet de stof goed over te brengen door uitleg en voorbeelden. De trainingen zijn adequaat en goed verzorgd. Emile krijgt van mij een aanbeveling

  Lees meer

 • Contra

  Storm je erop af en druk je de cliënt, patiënt of het kind tegen de muur of op de grond? Maak je gebruik van judo technieken of doe je maar wat? Grijp je al in als iemand tegenover jou flink staat te schelden of lukt het met de kennis die je hebt om de-escalerend te werken om zodoende agressie te voorkomen?

  Lees meer

 • Contra Trainingen

  Storm je erop af en druk je de cliënt, patiënt of het kind tegen de muur of op de grond? Maak je gebruik van judo technieken of doe je maar wat? Grijp je al in als iemand tegenover jou flink staat te schelden of lukt het met de kennis die je hebt om de-escalerend te werken om zodoende agressie te voorkomen?

  Lees meer