Emile

Even voorstellen

Vanaf 1999 werk ik met mensen met een verstandelijk beperking. Mijn carrière in de zorg is begonnen bij de Cruqiuishoeve. Na twee jaar ben ik overgestapt naar Abrona in Huis ter Heide. Ik kreeg toen voor het eerst te maken met moeilijk gedrag ofwel met agressie. In die tijd werd er heel anders gedacht over hoe om te gaan met agressie. Er werd beheersmatig gewerkt waardoor er veel conflicten en discussies ontstonden binnen de teams. In die periode heb ik veel meegemaakt; een cliënt heeft een keer een wurgpoging gedaan. Wij hebben een cliënt, uit pure onmacht, over de grond gesleept om haar op haar kamer te krijgen. Zij werd letterlijk bij kop en kont opgepakt. Iemand bij de linkerarm, iemand bij de rechterarm, iemand bij de broeksriem, een ander bij haar rechterbeen en ik had haar linkerbeen vast. De cliënt schopte en sloeg, met alle gevolgen van dien. Gelukkig is er niemand geblesseerd geraakt. In die tijd was Abrona bezig met het implementeren van ‘professioneel omgaan met agressie’. Kort daarna ontvingen wij onze eerste training ‘omgaan met agressie’ en vanaf dat moment wist ik, dit kan anders. Al snel bleek dat, als je op de juiste manier wilt ingrijpen en afzonderen, je goed moet weten hoe de verschillende technieken werken.. Een vijfdaagse training is leuk en goed, maar juist het beoefenen na de training is belangrijk om zo blessures te voorkomen. Om die reden ben ik om de week met mijn team gaan oefenen. Dit wierp zijn vruchten af. Binnen Abrona werd gezocht naar trainers om medewerkers de technieken bij te brengen en hoe om te gaan met agressie. Vanaf dat moment ben ik trainer geworden in ‘professioneel omgaan met agressie’. Dit doe ik inmiddels acht jaar met heel veel plezier en passie!
Al de ervaringen die ik heb opgedaan, de leuke maar ook de minder leuke, hebben mij een duidelijk beeld gegeven over mijn visie ten opzichte van de zorg, maar ook over mezelf. Mijn visie is duidelijk: ik wil door mijn ervaringen, mijn visie en mijn expertise een bijdrage leveren om de cliënten en medewerkers in de zorg te helpen.

Hartelijke groet,

Emile Daalmeijer

 

 

 • Henk Zwiers

  Emile is een betrokken, open mens en collega. Hij is integer en en heeft een groot empathisch vermogen. Maar wat mij persoonlijk vooral opviel en aantrok was: Emile kan echt luisteren! Wat wil de ander aan mij overbrengen.

  Lees meer ›

 • Allard Holthuis

  De vijfdaagse cursus Controle Fysieke Beheersing gevolgd bij Emile en Astrid. Bij de start leken mij deze vijf dagen nogal "tijd & kosten begrotend". Echter nu ik terugkijk gaat het om veel meer dan fysieke interventies bij agressie hantering. Veel aandacht voor vertrouwen/respect in de ander resulteerde in zelfreflectie en openheid. Je grenzen kunnen aangeven in extreme situaties en hierin met een beter inzicht kunnen handelen onder druk. Kortom, deze vijfdaagse cursus zou ik een ieder willen aanbevelen die in zijn/haar werk een bovengemiddeld risico loopt om met agressie geconfronteerd te worden. Emile is hierin als mens en docent een sterke persoonlijkheid die ook bij zijn cursisten de grenzen opzoekt met als doel meer inzicht en vaardigheden te realiseren.

  Lees meer ›

 • Chantal van de Weerd

  Meerdaagse training gehad. Mooie opbouw, goede afwisseling in theorie en praktijk. En oog voor jou als individu en je mogelijkheden. Humor waar het kan, maar serieus waar nodig. Ervaren trainers die weten waar ze het over hebben!

  Lees meer ›

 • Karin Langdam

  Emile Daalmeijer is een prima docent met uitstekende didactische kwaliteiten. De Cursus Professioneel Omgaan met Agressie die hij geeft is een toptraining. Binnen de cursus weet Emile een veilig en ontspannen sfeer te scheppen en is er een prettige interactie tussen docent(en) en cursisten. De theorie van de cursus is stevig onderbouwend en maakt bewust. De fixatie- en separatie-technieken die worden aangeleerd en geoefend, zijn heel zorgvuldig, subtiel en ook heel respectvol naar clienten. Absolute aanrader voor een ieder die werkt binnen de (verstandelijk gehandicapten)zorg en mogelijk te maken krijgt met agressie!

  Lees meer ›

 • Karin Bouman

  In maart 2015 heb ik de vijfdaagse cursus CFB gevolgd verzorgd door Emile. De cursus was boeiend, compleet maar toch compact, en duidelijk. Er is duidelijk veel kennis over de doelgroep. Niet alleen het fysieke deel kreeg de nodige aandacht maar ook onderwerpen als preventie, arbeidsomstandigheden, opvang, wettelijke kaders. Het geheel vanuit een respectvolle houding naar de client en een prettige werksfeer voor de begeleider.

  Lees meer ›

 • Laura Limper

  Door het volgen van een 3 daagse training Professioneel omgaan met agressie van Emile heb ik de juiste praktische handvatten om te werken met mensen die agressief gedrag vertonen. Doordat ik nu weet hoe ik moet handelen ben ik zelfverzekerd in het contact. Dit is ten gunste van de client-hulpverlenersrelatie. Ik raad de training dan ook zeer aan voor hulpverleners die werken met deze uitdagende doelgroep

  Lees meer ›

 • Henk van Weeren

  Emile Is kundig en op zoek naar technieken die werken en cliëntvriendelijk zijn. Hij weet de stof goed over te brengen door uitleg en voorbeelden. De trainingen zijn adequaat en goed verzorgd. Emile krijgt van mij een aanbeveling

  Lees meer ›

 • Contra

  Storm je erop af en druk je de cliënt, patiënt of het kind tegen de muur of op de grond? Maak je gebruik van judo technieken of doe je maar wat? Grijp je al in als iemand tegenover jou flink staat te schelden of lukt het met de kennis die je hebt om de-escalerend te werken om zodoende agressie te voorkomen?

  Lees meer ›

 • Contra Trainingen

  Storm je erop af en druk je de cliënt, patiënt of het kind tegen de muur of op de grond? Maak je gebruik van judo technieken of doe je maar wat? Grijp je al in als iemand tegenover jou flink staat te schelden of lukt het met de kennis die je hebt om de-escalerend te werken om zodoende agressie te voorkomen?

  Lees meer ›