E-learning

In een tijd waarin binnen de gezondheidszorg uitgaven onder druk staan, waarin kwalitatief hoogstaande zorg wordt verwacht en waarbij de mogelijkheden op het gebied van het online aanbieden van diensten ver ontwikkeld zijn biedt Contra Trainingen de oplossing.

Contra Trainingen heeft een uniek E-learning ontwikkeld waarbij cursisten getraind worden in het leren omgaan met agressie en moeilijk verstaanbaar gedrag maar waarbij de effecten door de diversiteit veel verder zullen reiken.

De visie van Contra is dat kennis en gedragsveranderingen eigen maken niet in een middagje te bereiken is. Daarom bieden wij via ons unieke online platform trainingen aan!
Op deze wijze kan kennis geborgd worden, zijn er meer mogelijkheden voor verdieping en kan implementatie in de praktijk plaats vinden.

De E-learning biedt de mogelijkheid om toetsingen af te nemen die op zeer eenvoudige wijze zijn in te zien door bijvoorbeeld de teamleider. Hierdoor blijft er zicht op de individuele ontwikkeling en vooruitgang. Deelnemers zullen tevens eerder hun verantwoordelijkheid nemen.

Toegankelijke trainingen voor iedereen die in de zorg werkt en te maken krijgt met een vorm van agressie of ander moeilijk verstaanbaar gedrag.
Modules waarmee op creatieve wijze kennis en informatie wordt aangeboden die aansluit op de praktijk en die ervoor zorgt dat de medewerker op de hoogte blijft van de huidige inzichten op het gebied van omgaan met agressie.
Belangrijk vinden wij de eenvoudige werking.
Als cursist heb je snel en eenvoudig toegang tot de modules en als teamleider kun je eenvoudig de voortgang van de medewerker volgen.
Wij zijn in staat eenvoudig met modules te schuiven waardoor je als organisatie de gewenste volgorde kunt kiezen. Ook kunnen we hierdoor modules op maat maken en inpassen.

Blended learning:

Niet alles is via E-learning aan te leren. Wanneer er bijvoorbeeld technieken aangeleerd moeten worden of je wilt werken met een acteur zal er een fysieke training moeten plaats vinden. De combinatie van E-learning en een fysieke training is de ultieme mogelijkheid om gebruik te maken van de voordelen van beide leervormen om op die wijze de juiste training aan te kunnen bieden.

Door gebruik te maken van het online programma, kunnen uitgaven van scholing drastisch omlaag gebracht worden.
Ook is het mogelijk naar eigen tijd en behoefte gebruik te maken van de E-learning.
E-leaning vraagt minder tijdsinvestering terwijl het rendement groter is.
Klik hier voor meer informatie voor onze trainingen op maat.

 • Henk Zwiers

  Emile is een betrokken, open mens en collega. Hij is integer en en heeft een groot empathisch vermogen. Maar wat mij persoonlijk vooral opviel en aantrok was: Emile kan echt luisteren! Wat wil de ander aan mij overbrengen.

  Lees meer ›

 • Allard Holthuis

  De vijfdaagse cursus Controle Fysieke Beheersing gevolgd bij Emile en Astrid. Bij de start leken mij deze vijf dagen nogal "tijd & kosten begrotend". Echter nu ik terugkijk gaat het om veel meer dan fysieke interventies bij agressie hantering. Veel aandacht voor vertrouwen/respect in de ander resulteerde in zelfreflectie en openheid. Je grenzen kunnen aangeven in extreme situaties en hierin met een beter inzicht kunnen handelen onder druk. Kortom, deze vijfdaagse cursus zou ik een ieder willen aanbevelen die in zijn/haar werk een bovengemiddeld risico loopt om met agressie geconfronteerd te worden. Emile is hierin als mens en docent een sterke persoonlijkheid die ook bij zijn cursisten de grenzen opzoekt met als doel meer inzicht en vaardigheden te realiseren.

  Lees meer ›

 • Chantal van de Weerd

  Meerdaagse training gehad. Mooie opbouw, goede afwisseling in theorie en praktijk. En oog voor jou als individu en je mogelijkheden. Humor waar het kan, maar serieus waar nodig. Ervaren trainers die weten waar ze het over hebben!

  Lees meer ›

 • Karin Langdam

  Emile Daalmeijer is een prima docent met uitstekende didactische kwaliteiten. De Cursus Professioneel Omgaan met Agressie die hij geeft is een toptraining. Binnen de cursus weet Emile een veilig en ontspannen sfeer te scheppen en is er een prettige interactie tussen docent(en) en cursisten. De theorie van de cursus is stevig onderbouwend en maakt bewust. De fixatie- en separatie-technieken die worden aangeleerd en geoefend, zijn heel zorgvuldig, subtiel en ook heel respectvol naar clienten. Absolute aanrader voor een ieder die werkt binnen de (verstandelijk gehandicapten)zorg en mogelijk te maken krijgt met agressie!

  Lees meer ›

 • Karin Bouman

  In maart 2015 heb ik de vijfdaagse cursus CFB gevolgd verzorgd door Emile. De cursus was boeiend, compleet maar toch compact, en duidelijk. Er is duidelijk veel kennis over de doelgroep. Niet alleen het fysieke deel kreeg de nodige aandacht maar ook onderwerpen als preventie, arbeidsomstandigheden, opvang, wettelijke kaders. Het geheel vanuit een respectvolle houding naar de client en een prettige werksfeer voor de begeleider.

  Lees meer ›

 • Laura Limper

  Door het volgen van een 3 daagse training Professioneel omgaan met agressie van Emile heb ik de juiste praktische handvatten om te werken met mensen die agressief gedrag vertonen. Doordat ik nu weet hoe ik moet handelen ben ik zelfverzekerd in het contact. Dit is ten gunste van de client-hulpverlenersrelatie. Ik raad de training dan ook zeer aan voor hulpverleners die werken met deze uitdagende doelgroep

  Lees meer ›

 • Henk van Weeren

  Emile Is kundig en op zoek naar technieken die werken en cliëntvriendelijk zijn. Hij weet de stof goed over te brengen door uitleg en voorbeelden. De trainingen zijn adequaat en goed verzorgd. Emile krijgt van mij een aanbeveling

  Lees meer ›

 • Contra

  Storm je erop af en druk je de cliënt, patiënt of het kind tegen de muur of op de grond? Maak je gebruik van judo technieken of doe je maar wat? Grijp je al in als iemand tegenover jou flink staat te schelden of lukt het met de kennis die je hebt om de-escalerend te werken om zodoende agressie te voorkomen?

  Lees meer ›

 • Contra Trainingen

  Storm je erop af en druk je de cliënt, patiënt of het kind tegen de muur of op de grond? Maak je gebruik van judo technieken of doe je maar wat? Grijp je al in als iemand tegenover jou flink staat te schelden of lukt het met de kennis die je hebt om de-escalerend te werken om zodoende agressie te voorkomen?

  Lees meer ›