Waarom een training?

Vanuit verschillende instanties en overheden wordt aangegeven dat wanneer je professioneel om wilt gaan met agressie de medewerker moet voldoen aan verschillende competenties en richtlijnen. Zo geeft de wet BIG aan dat een zorginstelling verantwoorde zorg moet leveren. In de nieuwe wet Zorg en Dwang worden kwaliteitseisen beschreven waar een medewerker aan moet voldoen om verantwoorde zorg te kunnen leveren. De VGN beschrijft aan welke competenties een medewerker moet voldoen om professioneel om te kunnen gaan met moeilijk gedrag om zodoende agressief gedrag te voorkomen. Ook binnen de Arbo wet wordt gesproken over het wegnemen van risico’s aangaande de veiligheid en aantasting van de gezondheid op de werkvloer. Wanneer risico’s niet weggenomen kunnen worden, dan moeten deze zo aanvaardbaar mogelijk gemaakt worden. Maar cliënten kunnen wij niet weghalen en zij zullen soms agressief gedrag laten zien. Door het volgen van een training bij ons maak je dit risico zo aanvaardbaar mogelijk, zodat je professioneel en met zo min mogelijk risico met agressief gedrag om kan gaan.

 Contra Trainingen staat voor kwaliteit

Contra Trainingen staat voor kwaliteit om de ander zo goed mogelijk te kunnen helpen. Daarbij doet Contra Trainingen niet aan concessies. Wij vernieuwen en ontwikkelen continu om altijd te voldoen aan de richtlijnen en de competenties die worden gevraagd. Iedereen die door ons is getraind zal na het toetsen van bekwaamheid een certificaat ontvangen. Dit certificaat voldoet aan de Europese richtlijnen voor valide certificering en wordt alleen uitgereikt wanneer de medewerker voldoet aan de door Contra Trainingen beschreven competenties. Omdat er geen landelijk geldend beleid is hoe om te gaan met agressie kan ons certificaat niet landelijk erkend worden of vereist zijn, maar het geeft een grote mate van kwaliteit aan met een duidelijk onderbouwde visie.

Contra Trainingen is onderscheidend en vooruitstrevend

Contra Trainingen onderscheidt zich door kwalitatief goede fysieke trainingen, die worden ondersteund door ons online programma. Door dit unieke programma brengen wij we een training van bijvoorbeeld vijf volle dagen terug naar een training van slechts drie dagen! De online ondersteuning maakt dit mogelijk. Hierdoor bespaar je geld. Je hoeft geen vijf volle dagen training te volgen: bij ons volg je drie dagen een fysieke training en een jaar lang een online training die geen extra kosten met zich meebrengt. Deze combinatie maakt dat je uiteindelijk veel beter leert om te gaan met agressie, tegen lagere kosten.  

De voordelen van onze trainingen op een rij

 • Professionele begeleiding in het leren voorkomen van en omgaan met agressie in de zorg
 • Betere zorg voor de cliënt/patiënt
 • Het risico op ziekte of verzuim naar aanleiding van agressie-incidenten neemt af.
 • Je bent in staat om altijd voor jouw eigen veiligheid te kiezen en te zorgen.
 • Je bent in staat om agressie-incidenten te voorkomen.
 • Je bent in staat om jouw emotie onder controle te krijgen en er te zijn voor de ander.
 • Je bent in staat om te handelen volgens wet & regelgeving en procedures.
 • Door professioneel om te kunnen gaan met agressie, doe je je werk beter en zet je jezelf als werknemer en ondernemer sterker in de markt.
 • Instellingen hebben vaak als eis dat jij getraind bent in het omgaan met agressie. Zij zullen voor jou kiezen wanneer het gaat om omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag.

De visie binnen onze trainingen is de cliënt/patiënt optimaal te helpen, opdat hij/zij kan streven naar een hogere kwaliteit van leven zoals hij/zij dat wenst.

 • Henk Zwiers

  Emile is een betrokken, open mens en collega. Hij is integer en en heeft een groot empathisch vermogen. Maar wat mij persoonlijk vooral opviel en aantrok was: Emile kan echt luisteren! Wat wil de ander aan mij overbrengen.

  Lees meer ›

 • Allard Holthuis

  De vijfdaagse cursus Controle Fysieke Beheersing gevolgd bij Emile en Astrid. Bij de start leken mij deze vijf dagen nogal "tijd & kosten begrotend". Echter nu ik terugkijk gaat het om veel meer dan fysieke interventies bij agressie hantering. Veel aandacht voor vertrouwen/respect in de ander resulteerde in zelfreflectie en openheid. Je grenzen kunnen aangeven in extreme situaties en hierin met een beter inzicht kunnen handelen onder druk. Kortom, deze vijfdaagse cursus zou ik een ieder willen aanbevelen die in zijn/haar werk een bovengemiddeld risico loopt om met agressie geconfronteerd te worden. Emile is hierin als mens en docent een sterke persoonlijkheid die ook bij zijn cursisten de grenzen opzoekt met als doel meer inzicht en vaardigheden te realiseren.

  Lees meer ›

 • Chantal van de Weerd

  Meerdaagse training gehad. Mooie opbouw, goede afwisseling in theorie en praktijk. En oog voor jou als individu en je mogelijkheden. Humor waar het kan, maar serieus waar nodig. Ervaren trainers die weten waar ze het over hebben!

  Lees meer ›

 • Karin Langdam

  Emile Daalmeijer is een prima docent met uitstekende didactische kwaliteiten. De Cursus Professioneel Omgaan met Agressie die hij geeft is een toptraining. Binnen de cursus weet Emile een veilig en ontspannen sfeer te scheppen en is er een prettige interactie tussen docent(en) en cursisten. De theorie van de cursus is stevig onderbouwend en maakt bewust. De fixatie- en separatie-technieken die worden aangeleerd en geoefend, zijn heel zorgvuldig, subtiel en ook heel respectvol naar clienten. Absolute aanrader voor een ieder die werkt binnen de (verstandelijk gehandicapten)zorg en mogelijk te maken krijgt met agressie!

  Lees meer ›

 • Karin Bouman

  In maart 2015 heb ik de vijfdaagse cursus CFB gevolgd verzorgd door Emile. De cursus was boeiend, compleet maar toch compact, en duidelijk. Er is duidelijk veel kennis over de doelgroep. Niet alleen het fysieke deel kreeg de nodige aandacht maar ook onderwerpen als preventie, arbeidsomstandigheden, opvang, wettelijke kaders. Het geheel vanuit een respectvolle houding naar de client en een prettige werksfeer voor de begeleider.

  Lees meer ›

 • Laura Limper

  Door het volgen van een 3 daagse training Professioneel omgaan met agressie van Emile heb ik de juiste praktische handvatten om te werken met mensen die agressief gedrag vertonen. Doordat ik nu weet hoe ik moet handelen ben ik zelfverzekerd in het contact. Dit is ten gunste van de client-hulpverlenersrelatie. Ik raad de training dan ook zeer aan voor hulpverleners die werken met deze uitdagende doelgroep

  Lees meer ›

 • Henk van Weeren

  Emile Is kundig en op zoek naar technieken die werken en cliëntvriendelijk zijn. Hij weet de stof goed over te brengen door uitleg en voorbeelden. De trainingen zijn adequaat en goed verzorgd. Emile krijgt van mij een aanbeveling

  Lees meer ›

 • Contra

  Storm je erop af en druk je de cliënt, patiënt of het kind tegen de muur of op de grond? Maak je gebruik van judo technieken of doe je maar wat? Grijp je al in als iemand tegenover jou flink staat te schelden of lukt het met de kennis die je hebt om de-escalerend te werken om zodoende agressie te voorkomen?

  Lees meer ›

 • Contra Trainingen

  Storm je erop af en druk je de cliënt, patiënt of het kind tegen de muur of op de grond? Maak je gebruik van judo technieken of doe je maar wat? Grijp je al in als iemand tegenover jou flink staat te schelden of lukt het met de kennis die je hebt om de-escalerend te werken om zodoende agressie te voorkomen?

  Lees meer ›